Український політолог і журналіст Юрій Романенко разом з експертом Михайлом Сорокіним з'ясували, чим загрожує Україні реформування Укрзалізниці. Співрозмовники також розглянули та проаналізували тенденції в галузі.

Нова розмова з інженером Михайлом Сорокіним пояснює, чому плани з розподілу Укрзалізниці на декілька підприємств загрожують величезними проблемами для України.

Юрій Романенко і Михайло Сорокін, скріншот: You Tube

Михайлом Сорокін зазначив, що галузь наразі знаходиться в стані хаосу, оскільки за відсутності конкретної стратегії розвитку, розвиватися не може. Експерт розповів про зустріч із представником парламентського Комітету з питань залізничного транспорту Олександром Скічко, від якого отримав підтвердження щодо планів про розділення Укрзалізниці на три окремі компанії. Крім того, стало відомо про брак коштів на закупку нових локомотивів тощо.

Вихід із проблемної ситуації Сорокін бачить у розв'язанні двох завдань: розробці стратегії, а саме створенні Центру стратегічної розробки та зупиненні стагнації Укрзалізниці й стабілізаціі її становища.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Укрзалізниця, фото: 5 UA

Експерт вважає, що проблема в Укрзлізниці існує через невірне цілеспрямування:

"Укрзалізницю розглядають як фінансового донора... На мій погляд ця задача зовсім неправильно поставлена, тому що Укрзалізниця в економіці виконує цілісну функцію. Вона обслуговує оборонний сектор, всю промислову індустрію. Тому в першу чергу одними з пріоритетних цілей повинні бути якісні показники" Михайло Сорокін

Експерт вважає, що правильно поставлена задача зможе вирішити ситуацію з Укрзалізницею та уникнути катастрофи.

Нагадаємо, раніше Скічко показав зворотний бік Укрзалізниці

Як повідомляв портал "Знай.ua", Укрзалізниця потрапила у скандал

Також "Знай.ua" писав, що Укрзалізниця запустить додаткові рейси