Радник прем'єр-міністра України Юрій Голик прокоментував план президента побудувати за рік по 100 шкіл, дитячих садків, стадіонів і доріг. За його словами, цей план буде реалізований головами обласних адміністрацій при координації з боку уряду.

«Є чіткий план як цей проект буде втілюватися в життя. Це амбітне завдання. Непросте в адмініструванні, але, впевнений, все вийде. Тим більше, що успішний досвід реалізації подібних проектів в рамках окремо взятої області є - це те, що ми зробили в Дніпропетровській області », - сказав Голик, який з 2015 по 2019 рік був радником голови Дніпропетровської ОДА.

За словами радника голови Кабміну, головна мета заходу - консолідація зусиль і ресурсів бюджетів усіх рівнів та програм на ключових об'єктах, «а не розмазування їх тонким шаром по тисячам дрібних ремонтів, кожен з яких триває роками».

Дитячий садок в Дніпропетровській області, проект «Стільники»

«Можливо, хтось скаже, що цього мало. Але просто згадайте, наскільки, здебільшого, держава раніше неефективно використовувало наявні ресурси, перетворюючи все в нескінченні процеси. Головне почати, навчити всіх проектному менеджменту та впровадженню кращих практик. Діти точно будуть раді новим садкам, школам і стадіонам. І це тільки початок», - вважає Голик.

Популярні новини зараз

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Показати ще

Він також зазначив, що міністр освіти Ганна Новосад вже презентувала програму будівництва в одному з дитсадків, побудованих в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, що за чотири роки в Дніпропетровській області було побудовано і капітально відремонтовано 500 доріг, близько 50 дитячих садків, 40 шкіл, 20 стадіонів і 40 спорткомплексів.