Попри те, що раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук нарікав на значну кількість вакантних посад в Кабміні, зараз глава уряду планує скоротити державних чиновників.

Раніше Кабінет міністрів навіть оголосив конкурс і проводив відбір людей на заміщення чиновницьких посад до уряду. Та 4 листопада в ефірі програми "Свобода слова" глава Кабінету міністрів заявив, що уряд в рамках економії планує зменшити кількість державних чиновників.

Олексій Гончарук, Unian

Олексій Гончарук повідомив, що він планує скоротити кількість чиновників на 10%, а то й більше. Така концепція прем'єра повністю збігається із заявами президента України Володимира Зеленського. Український президент на нараді з підготовки держбюджету-2020 до другого читання доручив скоротити витрати на утримання чиновників на 10%.

Крім цього, Гончарук повідомив, що головну економію, він передбачає отримати шляхом застосування IT-інструментів "тобто сучасних баз даних, які дозволять економити час". Більш точних пояснень щодо згаданих інструментів глава українського уряду не надав.

Олексій Гончарук, НВ

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще
Варто зауважити, що чиновницький апарат намагалися скоротити вже неодноразово, але в результаті він лише розширювався.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук прокоментував чутки про замороження програми МВФ

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабінет міністрів України презентував підготовлений до другого читання законопроект про бюджет-2020

Також "Знай.ua" писав, що Гончарук повідомив, що буде з підвищенням зарплати вчителям