На днях керівництво фракції "Слуга народу" запідозрило депутатів у корупції. Зеленський зобов'язав 11 членів комітету пройти детектор брехні, що вже зробили Олександр Дубинський і Давид Арахамія.

Деякі називають поліграф псевдонауковим, інші покладаються на його результати. Чи можна насправді обнамути його і скомпрометувати результати?

Поліграф, який також називають "детектором брехні", є різновидом психофізіологічної апаратури. Як правило, перевірка на поліграфі проходить близько 2 годин, протягом яких випробуваному задають близько 200 питань. Відповідь на них може бути тільки "так" або "ні".

Свідчення поліграфа використовуються у 75 країнах світу, при цьому в більшості з них країн вони не є доказом у злочинах. Але, приміром, у США обов'язковий тест на "детекторі брехні" проходять кандидати на роботу в ЦРУ та інших держаустанов.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Полиграфолог професор Дон Грубін вважає, що обдурити детектор брехні дуже складно. Одними з найпростіших є алкоголь і заспокійливі речовини, проте, досвідчені поліграфологи завжди розпізнаю таку людину.

Нагадаємо, скандальний нардеп пішов проти Зеленського з-за детектора брехні.

Як повідомляв портал Знай.uа, НАБУ готує кримінальне провадження проти Луценка.

Також портал Знай.ua писав, Разумкова з сином помітили поблизу столичного монастиря.