У журналістів та громадськості з'явилися питання до міністра економрозвитку Тимофія Мілованова. Відомо, що чиновник не зміг назвати фінансові показники компанії, яку було піддано процедурі приватизації. Мова йде про "Об'єднану гірничо-хімічну компанію".

За інформацією журналістів програми "Наші гроші" на початку жовтня Тимофій Мілованов передав компанію у Фонд держмайна на приватизацію.

Тимофій Мілованов

"Не знаю", - відповів міністр на питання, який чистий прибуток продемонструвала "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" за минулий рік.

Аналогічну відповідь Мілованов дав на питання про те, скільки за неї можна виручити зараз.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

"Не знаю, ринок покаже", - заявив міністр.

На уточнююче питання: "тобто ви виставляєте на продаж прибуткову держкомпанію, навіть не маючи розуміння, за скільки її можна зараз продати, правильно?" - міністр відповів: "Правильно".

Він також пояснює необхідність приватизації ОГХК кримінальними справами, що веде НАБУ: "Компанія могла б бути прибутковішою, якщо б на ній не крали".

Варто нагадати той факт, що ці справи стосуються діяльності її попереднього керівника Руслана Журилу в 2014-2016 роках - тоді компанія укладала тендерні та експортні контракти з оточенням Журила. Також відомо, що в 2019 році компанія очікує чистий прибуток на рівні 244 млн грн. А ось в 2018 році її чистий прибуток склав близько 115 млн грн. По 2017 компанія сплатила державі дивіденди в розмірі 333 млн грн.

Нагадаємо, видно асфальт: у Запоріжжі їздять маршрутки з прогнилим дном, екстремальне відео.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського відреагували на афериста, який мав "зв'язки" в Офісі президента: 150 тисяч доларів за посаду.

Знай.uа писав, алкогольна галузь потрапила "під приціл" Зеленського: що буде зі спиртними напоями та цигарками.