Для військових дезертирів завжди були погані новини, однак цього разу їх додалося. З'явилася інформація, що в Україні набув чинності новий закон, яким нібито повинні удосконалити питання проходження військової служби. В українському парламенті підтримали закон про дезертирство 287 нардепів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ. Так, президент Володимир Зеленський підписав закон у п'ятницю, 18 жовтня. До цього документ схвалив спікер парламенту Дмитро Разумков.

бійці ЗСУ

Закон опубліковано в урядовій газеті "Голос України" в суботу, 19 жовтня і набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Згідно із законом, військові, які самовільно залишили військові частини та місця служби, дезертирували зі Збройних сил та інших формувань, а також добровільно здалися в полон, виключаються з рядів ЗСУ.

При цьому у разі винесення судом виправдувального вироку передбачено відновити таким військовим всі види забезпечення і відповідні гарантії соціального захисту.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Раніше Рада прийняла закон про військову службу, який дозволив позбавляти військових звань дезертирів, а також встановив матеріальну відповідальність військових за нанесення збитку.

Нагадаємо, "Демон", який не залишить шансу супернику, ЗСУ отримали унікальний дрон: відео випробування безпілотника.

Як повідомляв Знай.uа сценарій третьої світової: НАТО проводить секретні навчання з ядерною зброєю.

Знай.uа писав, в Генштабі ЗСУ заявили про повномасштабне вторгнення Росії.