18 жовтня, п'ятниця, САП пред'явило Олегу Гладковському, ексзаступнику секретаря РНБО, підозри в тому, що він користувався службовим становищем і поширював неправдиву інформацію. 19 жовтня, субота, Вищий антикорупційний суд виніс йому вирок у вигляді арешту на два місяці з можливістю внесення застави (10,6 млн гривень).

Олег Гладковський в суді

Під час засідання, Максим Саврасов і Ростислав Павленко, депутати від фракції "Європейська Солідарність", заявили, що готові взяти Гладковського на поруки. Юрій Олефір, прокурор, виступив проти їх прохання.

На погляд Олефіра, поручителі не змогли довести суду, що зможуть підтримувати процесуальну поведінку Гладковського. Олефір зазначив, що якщо Гладковський втече, то поручителі понесуть за це відповідальність.

Олег Зімін, ексдепутат і соратник експрезидента Віктора Ющенка, теж був готовий взяти Гладковського на поруки, про що він повідомив під час судового засідання.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Колектив автозаводу "Богдан" зробив заяву, в якій повідомив, що не підтримує обвинувачення, пред'явлені Гладковському — про те, що не виконав оборонне держзамовлення. Недовгий час Гладковський був головою автозаводу.

Олег Гладковський в суді

На засіданні адвокат Гладковського — Руслан Волинець також заявив, що якщо Гладковського випустять під заставу, то підозрюваний нікуди не поїде, і він готовий здати свій паспорт: "Пан прокурор сказав, що, якщо заставу в такому розмірі, то це йому (Гладковському, - ред.) не буде заважати, щоб він виїхав за кордон. Підкреслюю: ми віддамо паспорта, ось вони, прямо тут, немає проблем. Не поїде пан Гладковський без паспортів".

Нагадаємо, раніше з'ясувалося, куди Гладковський хотів втекти з України: несподіваний вибір.

Також Знай.uа писав, що Гладковському-Свинарчуку повідомили про підозру у САП: ЗМІ розкрили деталі.

Ще Портал Знай.ua повідомляв про затримання Олега Гладковського НАБУ: версії, думки, повна інформація.