Цими днями в Інтернет злили фотографії документу, який демонструє, що Україна погодилася розглянути формулу Штайнмайєра ще в липні цього року. Сталося це під час консультацій дипломатичних радників лідерів нормандської четвірки.

Як пише "Народное время", в них в розпорядженні є лист керівника Офісу президента Андрія Богдана, який був адресований представнику України в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леоніду Кучмі.

"Інформуємо, що 12 липня 2019 року у Парижі відбулися консультації у нормандському форматі на рівні дипломатичних радників лідерів України, Німеччини, Російської Федерації та Франції", — йдеться у документі, датованим ще у 16 липня 2019 року.

Так, в ньому вказано, що сторони зобов’язуються підготувати правові рамки "особливого статусу Донбасу", включаючи формулу Штайнмайєра.

Популярні новини зараз

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

"Відкриті питання, які повинні бути розглянуті, включають: т.зв. "особливий статус" (особливий порядок місцевого самоврядування), включаючи так звану формулу Штайнмайєра; амністію та місцеві вибори", — йдеться у додатку.

Нагадаємо, Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на Донбасі вимагає рішення: що задумав гарант.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський уп'яте поспілкувався з Меркель, подробиці: "Наша найпотужніша зброя".

Також портал Знай.uа писав, що Сенцов висловився через скандальну "формулу Штайнмайєра": "Я сам потягну покришки під Банкову".