У Верховній Раді можуть зробити скорочення народних обранців до 300, а також встановити біометричні сенсорні кнопки для голосування в сесійній залі ВРУ. Про це заявив голова Верховної Ради України Дмитро Розумков, пише "Чесно".

За його словами, у Верховній Раді зроблять сенсорну кнопку, яка унеможливить кнопкодавство.

"Ми говоримо про біометричну кнопку, яка фактично унеможливить кнопкодавство. Це треба обов'язково зробити, і ми це зробимо. Можливо, це буде не найближчим часом, але ми до цього йдемо", - зауважив Разумков.

Разумков

Окрім цього, політик додав, що якщо робити сенсорні кнопки, то тільки після того, коли кількість депутатів у Верховній Раді скоротиться.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Є ще проблеми з фінансуванням, бюджетом і функціонуванням самої Верховної Ради. Також наразі в КСУ перебуває ініціатива Зеленського щодо зменшення кількості нардепів до 300. Щоб зараз не робити кнопки на 450 [робочих місць у сесійній залі ВРУ], а через певний час демонтувати до 300", – заявив спікер Дмитро Разумков.

Також спікер ВРУ зауважив, що, доки ця система не працює, покаранням за кнопкодавство мають бути штрафи.

"На жаль, я дуже розчарований цим, а з іншого – це лише три випадки за 50 днів роботи ВРУ. Я думаю, що це теж у якомусь сенсі рекорд. Повинні бути штрафи в розмірі від 50 до 80 тисяч – це була пропозиція Руслана Стефанчука", - підкреслив Разумков

Нагадаємо, модний вирок: аферистка одягла запорожанку в "мішок" з обрізків.

Як повідомляв Знай.uа розгромили пам'ятники і перекопали могили: в Запоріжжі на кладовищі "попрацювали" вандали, дикі кадри.

Знай.uа писав, Зеленський даватиме гроші з держбюджету іноземним кінокомпаніям: подробиці нового закону.