У Верховну Раду направили подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Ярослава Дубневича.

Відомо, що вніс подання генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, причому у пресслужбі ГПУ ім'я політика не озвучили. "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що мовиться саме про Дубневича.

У повідомленні йдеться, що у САП зібрали достатньо доказів для повідомлення нардепу "про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України". Дубневича звинувачують у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Руслан Рябошапка

Дубневича підозрюють у здійсненні тиску на керівництво "Укрзалізниці" під час перебування на керівних посадах. У ГПУ вважають, що саме через нього Україна зазнала 93 млн 277 тис грн збитків.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"Дoкaзи свiдчaть прo тe, щo зaзнaчeнa oсoбa зi спiльникaми вивчилa i прoaнaлiзyвaлa пoпит i цiни нa ринкy стрiлкoвих переводів і ухвалила рішення заволодіти коштами філії "Центр забезпечення виробництва "ПАТ "Укрзалізниця". йдеться у повідомленні ГПУ

Брати Богдан і Ярослав Дубневичи

Як зазначили у прокуратурі, народний депутат Дубневич завищував ціни під час реалізації стрілкової продукції через фірми своїх подільників. Тому Рабошапка звернувся до Верховної Ради, аби отримати дозвіл на притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше показали зарплату Рябошапки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дубинський показав, як Генпрокуратура підтримує рейдерів.

Також "Знай.ua" писав, що Портнов звернувся до Рябошапки з претензіями.