Нідерланди проведуть додаткове розслідування, щоб детально вивчити роль України у справі про збитий боїнг рейсу МН17. Питання стосуються закриття повітряного простору на Донбасі в момент катастрофи.

У вівторок, 8 жовтня, парламент Нідерландів ухвалив рішення про додаткове розслідування у справі авіакатастрофи MH17 в Україні. Воно стосуватиметься факту не закритого неба над територією України, де йшли бойові дії.

Про це повідомив депутат нідерландського парламенту Кріс ван Дам в Twitter.

"Пропозиція щодо подальшого розслідування того факту, чому не було закрито повітряний простір над Україною, щойно була схвалена одноголосно", – написав він.

Варто зазначити, що раніше глава МЗС Нідерландів Стеф Блок заявляв, що "законних підстав" для розслідування немає. За його словами, складність полягає в тому, що для цього буде потрібна "співпраця не тільки з боку України, але і з боку Росії".

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Однак депутати нижньої палати парламенту Нідерландів зажадали від уряду країни докладніше розслідувати роль України в авіакатастрофі рейсу МН17.

Нагадаємо, у Голландії образились на Україну за те, що важливого свідка у справі про збитий МН17 Цемаха віддали Росії в рамках обміну полоненими.

Як повідомляв портал Знай.ua, Голландія офіційно вимагає у Кремля видати обвинуваченого у справі про збитий боїнг Володимира Цемаха.

Також Знай.ua писав, суд звільнив від тюремного ув'язнення і засудив до 5 років позбавлення волі умовно колишнього бойовика "ДНР", який охороняв уламки збитого літака Malaysia Airlines рейсу МН17.