У вівторок, 8 жовтня, у другій половині дня почалося засідання з розгляду позову колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку україни від 21 грудня 2016 року між Міністерством фінансів та особами, які були тоді його акціонерами.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію фінансової установи і влив у його капітал більше 155 млрд гривень. Колишні власники ПриватБанку вважають проведену націоналізацію незаконною, тоді як цей банк і держава вимагають від самих власників додаткового відшкодування збитку.

В кінці лютого поточного року Госпсуд Києва вдруге прийняв до розгляду позов олігарха і Triantal, що володіли відповідно 41,6572% і 16,5748% акцій ПриватБанку, про визнання недійсним договору купівлі-продажу цієї фінансової організації від 21 грудня 2016 року. Суд також задовольнив клопотання позивачів і зобов'язав відповідачів надати вказаний договір купівлі-продажу не пізніше, ніж до 26 березня.

До того ж, в ході слухань 9 квітня суд задовольнив клопотання про розширення переліку вимог пункту про повернення їм акцій ПриватБанку. Водночас суд відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Тоді ж до списку відповідачів були внесені Нацбанк України, НКЦПФР, ПриватБанк, а також зберігачі Укрексімбанк і "Солід Дніпро".

Пізніше засідання за позовом не раз переносилося, а клопотання відповідачів про зміну судді Людмили Шкурдовой відхилялися.

Госпсуд Києва 24 вересня почав розгляд справи за позовом Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу банку і оголосив перерву в ньому до 1 жовтня.

Наразі сторони вирішують безліч інших судових конфліктів як в Україні, так і за кордоном.

Нагадаємо, що клієнт Приватбанку поскаржився на роботу популярної послуги - оплата частинами з допомогою банківської карти. Банк відповів на скаргу, говориться на офіційному сайті міністерства фінансів України.

Як повідомляв портал Знай.ua, контрольована Ігорем Коломойським "Укрнафта" має намір погасити 18 млрд грн заборгованості перед бюджетом, що накопичилася більш ніж за 15 років, за рахунок українців.

Також портал Знай.ua писав, що олігарх Ігор Коломойський з'явився на баскетбольному матчі між командами "Дніпро" та "Хімік", які розігрували Суперкубок України.