У президента України Володимира Зеленського, точніше у його силовиків, відбулася перша гучна так звана "посадка". Відомо, що за ґрати потрапив колишній депутат Сергій Пашинський, який в грудні 2016 року відкрив вогонь по людині.

Відомо, що колишнього фронтовика заарештовано й проведе він у СІЗО два місяці — до 4 грудня. За нього податок вносити заборонили. Про це у своєму матеріалі пише видання "Страна".

Сергій Пашинський

Навіщо і в кого стріляв Пашинський

У новорічну ніч, пізно ввечері 31 грудня 2016 року, у Київській області, недалеко від будинку Пашинського стався конфлікт, який закінчився стріляниною. Із зареєстрованого пістолета Glock 19 стріляв Пашинський. В результаті було поранено місцевого мешканця В'ячеслава Хімікуса, він отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Інцидент стався на дорозі недалеко від Василькова.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Сергій Пашинський

"Посадки є". Навіщо посадили Пашинського

Про те, що колишнього депутата можуть заарештувати, журналісти писали, ще коли йому оголосили підозру. Швидкість, з якою це зробили – без утомливих багатотижневих викликів на допити, як у випадку з Порошенком, – натякала на те, що влада цього разу наважилася закрити хоча б когось. Що необхідно для "поправки" іміджу Зе-команди в очах виборців, які все більше розчаровуються в занадто вже явному наслідуванні нової влади курсом Порошенка.

Пашинський для цього – ідеальна фігура. Він украй токсичний персонаж, якого не стануть захищати ні активісти (в основній своїй масі), ні журналісти. Так і сталося. На суд до колишнього нардепа з'явився лише колишній секретар РНБО Олександр Турчинов.

Однак бентежить, що Пашинського саджають за дрібний кримінал. При цьому ніхто не копає серйозніші теми, пов'язані з Пашинським: розкрадання в "Укроборонпромі", рейдерське захоплення кондитерської фабрики у Житомирі та інші подібні історії.

Нагадаємо, Сергія Пашинського взяли під варту: вийти не зможе навіть за гроші.

Як повідомляв Знай.uа Пашинського вимагають взяти під варту, ДБР звернулося до суду.

Знай.uа писав, Пашинський прокоментував підозри, висунуті ДБР: "Це помста".