Історично склалось, що Білорусь і Україна мають партнерські відносини, і далі слід працювати над збільшенням взаємного товарообігу. Про це заявив глава України Володимир Зеленський під час зустрічі із президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

"Очевидно, що подібний Форум слід проводити регулярно. Він зміцнює партнерство між нашими країнами в усіх сферах. Як доказ – підписання у рамках Форуму комерційних контрактів на суму близько 500 мільйонів доларів США, а також розширення географії нашої співпраці", - сказав Зеленський.

зустріч Зеленського з Лукашенком

За словами Зеленського, Білорусь - наш ключовий торговельний партнер. Товарообіг між нашими країнами за минулий рік перевищив 5 мільярдів доларів США. Лідери країн одноголосно зазначили, що можуть й повинні подолати позначку 6-8 мільярдів доларів.

Олександр Лукашенко і Володимир Зеленський обговорили альтернативні шляхи постачання вуглеводневої сировини зі світових ринків.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Значна частина наших переговорів стосувалася цієї теми і ми домовилися, що не просто опрацьовуватимемо варіанти, а безпосередньо діятимемо. Це цілком природно й не спрямовано проти якихось інших країн це наша потреба. Якщо хочете - це нинішня безпека двох країн", - наголосив Лукашенко.

На його переконання, географічне розташування наших країн відкриває гарні можливості для логістичної сфери. Транзитну привабливість Білорусі й України може посилити річкове судноплавство по Дніпру та Прип’яті, його інтеграція у міжнародний водний шлях Е-40.

Олександр Лукашенко нагадав, що Білорусь імпортує український метал, сільськогосподарську та харчову продукцію, кормові добавки, ліки та багато іншого. Багатомільярдний товарообіг між двома країнами формується на місцях, і назвав низку українсько-білоруських підприємств, які працюють в Україні.

Нагадаємо, зустріч Зеленського і Лукашенко дала поштовх, Україна і Білорусь дійшли згоди.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський і Лукашенко висміяли Путіна в прямому ефірі: "Старий лис знає щось", відео

Знай.uа писав, Лукашенко назвав Україну Росією і йому привидився Путін: "Я злякався...".