В Євросоюзі позитивно оцінили узгодження "формули Штайнмайєра", яке відбулося у Мінську, а також вони вважають, що це може врегулювати конфлікт на окупованому РФ Донбасі. Про це повідомила прес-секретар високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерики Могерині Майя Косьянчич.

Так, вона стверджує, що дане рішення Тристоронньої контактної групи зможе підштовхнути до встановлення довгоочікуваного миру на сході України.

"Це, зі свого боку, є ключем до досягнення міцного мирного вирішення конфлікту на сході України. Європейський союз незмінно підтримує роботу в "нормандському форматі", Тристоронній контактної групи і ОБСЄ в їх зусиллях по сприянню здійснення Мінських угод. ЄС залишається твердим у повній підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", – сказала Майя Косьянчич.

Популярні новини зараз

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Нагадаємо, що у Вінниці на Майдані Небесної Сотні почалася безстрокова акція протесту під назвою "Проти капітуляції України". Після підписання так званої формули Штайнмайєра – на мітинги вийшли в Києві, Львові, Харкові, Запоріжжі та Маріуполі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський через "формули Штайнмайєра" зібрав голів фракцій.

Також портал Знай.ua писав, що Медведчук назвав три помилки Володимира Зеленського тлумачення "формули Штайнмайєра".