У Мінську Україна погодила та підписала формулу Штайнмаєра для врегулювання конфлікту на Донбасі. Колишній представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі, посол Роман Безсмертний заявив, що цей документ - "шлях до війни, а не до миру".

Відповідне відеозвернення він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Найстрашніше те, що Україна пішла за сценарієм Кремля. Не йдеться про вирішення безпекового блоку, а йдеться про вибори, тобто про легітимізацію сьогоднішньої влади на окупованій території. Поки що ці домовленості не мають правового характеру і не можуть трактуватися, як злочин!" – написав дипломат.

Роман Безсмертний

Безсмертний закликав президента України Володимира Зеленського відмовитися підписувати відповідний документ так званої формули Штайнмаєра.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

"Те, що сталося сьогодні - це початок дороги до війни, а не шлях до миру", - додав Безсмертний на відео.

Колишній представник України в ТКГ зауважив, що Україна повинна навести аргументи, чому вона не може підписати відповідний документ або запропонувати своє бачення врегулювання конфлікту на Донбасі.

Зазначимо, що формула Штайнмаєра передбачає те, що на Донбасі мають бути проведені місцеві вибори і після цього Верховна Рада ухвалить закон про особливий порядок місцевого самоврядування на цих територіях.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що в на території окупованого Донбасу ніяких виборів під дулом кулеметів не буде.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський погодив текст "формули Штайнмайєра": у чому суть і що це означає для України.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський відповів на найболючіше питання українців: "Не буде ніколи ніякої капітуляції".