У Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи Українська делегація підписала "формулу Штайнмайєра". Про це повідомили російські агентства Інтерфакс, ТАСС і РИА Новости з посиланням на джерела.

Колишній представник України в політичній підгрупі ТКГ по врегулюванню конфлікту на окупованому Донбасі Роман Безсмертний опублікував текст "формули Штайнмайєра" у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Також узгодження "формули Штайнмайєра" на брифінгу підтвердив президент України Володимир Зеленський. До того ж, глава держави повідомив, що також узгоджено інше спірне питання, а саме розведення сил в Петровському і Золотом на окупованому РФ Донбасі і підкреслив, що гарантує безпеку місцевим жителям в регіоні відведення сил.

"Була досягнута домовленість про початок розведення військ - теж всіх вітаю з початком в Петровському та Золотом. Хочу заспокоїти місцеве населення, я особисто гарантую, що ви будете захищені і відведення військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - заявив він.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Слід зазначити, що в понеділок, 7 жовтня, розпочнуться розведення сил і засобів в Золотом і Петровському в Луганській області. Про це повідомляє спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдик.

Нагадаємо, що ексрадник президента РФ Андрій Ілларіонов повідомив, якась пастка може підстерігати Володимира Зеленського з боку Путіна.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський поставив крапку в питанні про формулою Штайнмайєра.

Також портал Знай.ua писав, що українська делегація погодилася на "формулу Штайнмайєра".