Новий міністр інфраструктури Владислав Криклій перейшов на посаду з МВС, де досить успішно займався розвитком прозорих сервісних центрів нового зразка і був радником Арсена Авакова з IT-питань. При цьому він заперечує вплив останнього на своє призначення.

Відповідне інтерв'ю він дав виданню Економічна правда.

Ключовими пріоритетами на новій посаді міністр виділяє діджиталізацію процесів у транспортній сфері та створення максимальної кількості сервісів для надання послуг в електронному форматі. Найефективнішою зброєю в боротьбі з корупцією, він називає мінімалізацію людського фактора.

Криклій в інтерв'ю поділився своїми планами на перші 100 днів. Він повідомив, що першими кроками він хоче почати процедури реорганізації "Укравтодору" і "Укртрансбезопасности".

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

"Ми повинні максимальна кількість законодавчих ініціатив напрацювати, тому що останні п'ять років план виконання Угоди про асоціацію з ЄС був на рівні 24%. У мене є амбітна мета хоча б до кінця року досягти виконання Угоди про асоціацію в частині інфраструктури на рівні 80-90%", - відзначає він.

Також міністр розповів про боротьбу з корупцією і хто в його команді буде відповідати за цей напрямок.

"Я думаю, що в цьому напрямі ми будемо ще змінювати керівника відповідного антикорупційного управління. Мій кращий досвід показує, що потрібно боротися не з прізвищами", - зазначає він.

Проте він зазначив, що з поганими професіоналами вони будуть розлучатися і звільняти їх. Міністр вважає, що буде досить просто боротися з корупційними проявами.

"Я, як людина, яка обожнює інформаційні технології та автоматизацію, хочу, щоб все це працювало максимально без людей. Там, де є людський фактор, - є ризики. Тому менше людського фактора – менше ризику", - пояснив він.

У зв'язку з цим розробляється єдина галузева інформаційна система по інфраструктурі, яка буде включати максимальну кількість сервісів, адміністративних послуг, комунікацій, звернень і все це буде максимально без людей.

Нагадаємо, прем'єр Гончарук познайомив українців зі своєю командою.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні за інфраструктуру тепер будуть відповідати ці дві красуні, Криклому сподобаються.

Також Знай. ua писав, що глава "Укравтодору" Славомір Новак попрощався з українцями.