Президент України Володимир Зеленський ініціював законопроект, згідно з яким на водіїв автомобілів на "єврономерах" до кінця 2019 року не будуть накладати штрафи. Однак у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що всі, хто планував перереєструвати свій транспорт, уже це зробили.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Таку заяву зробив керівник головного сервіс-центру МВС, майбутній нардеп від президентської партії Владислав Криклій.

"Всі, хто планував перереєструвати свій транспорт, вже це зробили. Я так розумію, залишилися незареєстрованими тільки ті, хто не хоче, не може або не має документів", – зазначив Криклій.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Однак Криклій також пояснив, чому ще не всі власники автівок на європейській реєстрації зареєстрували авто в Україні. Він вважає, що у "багатьох просто немає документів на машини", тому вони й не можуть їх зареєструвати. Всі охочі вже внесли митні платежі та отримали українські номери.

Які введуть штрафи:

  • за водіння машини на єврономерах – 8 500 грн;
  • повторне за рік водіння "євробляхи" – 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;
  • якщо затримав розмитнення на строк до 1 доби – 170 грн;
  • від 1 до 10 діб – 340 грн;
  • від 10 до 20 діб – 8 500 грн;
  • від 20 до 30 діб – 85 000 грн;
  • від 30 діб – 170 000 грн.

євробляхи

Зазначимо що раніше новий глава митниці Максим Нефьодов заявив, нелегальних нерозмитнених автомобілів в Україні не повинно бути. Новий глава митниці пояснив, що б/у автомобілі в Європі дешеві через те, що там дуже дорого обходиться володіння старими машинами. Іншими словами, в Європі в бюджет платять за користування машиною, в той час, як у нас – за володіння нею.

Нагадаємо, гігантський кортеж Зеленського потрапив на відео та розлютив українців до чортиків: "Нормально великом їздить"

Як повідомляв Знай.uа, новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути...".

Також Знай.uа писав, кохана Богдана Анастасія Слична повідала про ревнощі до Зеленського.