Колишній міністр закордонних справ за президенства Петра Порошенка Павло Клімкін несподівано похвалив президента Зеленського за його візит до США.

За словами Клімкіна, візит Зеленського в Нью-Йорк має багато позитиву. Про це екс-міністр сказав в ефірі програми "Право на владу".

"Поїздка президента Зеленського до США має більше позитиву, аніж негативу. Головне – вдало використати ситуацію", - зазначив Клімкін.

Він прокоментував ситуацію з оприлюдненням "секретної" телефонної розмови Зеленського з президентом США, яка привела до початку поцедури імпічмента Трампа.

"Насправді вперше розмова лідерів оприлюднена. Це безпрецедентно.По-друге. Абсолютно вперше почалися ці рухи навколо імпічмента. На жаль, а може і на щастя в історії Штатів Україна буде пов’язана з Чорнобилем, з Майданом та з імпічментом. На перспективу це нас затягне в дуже негативну спіраль. Але на сьогодні, я вважаю, що президент Зеленський вийшов з цієї ситуації, крім Європи, без втрат і навіть з плюсами", - зазначив Клімкін.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Водночас Клімкін покепкував з обговорень так званої великої мирної угоди.

"У глобальну угоду з Путіним вірять тільки ідіоти. Ніхто з тих, кого я знаю на Заході в це не вірять", - сказав він.

Клімкін також зазначив, що у скандальній телефонній розмові президентів Зеленський виявився кращим дипломатом, ніж Трамп.

"Президент Зеленський дуже добре себе повів. Він не обіцяв результат, а говорив про процес. У якомусь сенсі Зеленський виявився кращим дипломатом, ніж Трамп", – наголосив Павло Клімкін.

Клімкін додав, що в інших словах Зеленського нічого поганого не бачить – тільки у тих, що стосуються нівелювання значення допомоги від Європи.

"Це не катастрофа для України, але ситуацію треба буде виправляти.От для Трампа ця розмова має більші наслідки, а для американської політики матиме значення ще 20 – 30 років",– підсумував дипломат.

Нагадаємо, Білий дім оприлюднив стенограму розмови президента США з Зеленським

Як повідомляв портал Знай.ua, в ЄС відреагували на скарги Зеленського на недостатню допомогу Україні.

Також Знай.ua писав, у США опублікували текст скарги розвідника, який повідомив про тиск збоку Трампа на Зеленського.