Прес-секретар сина екс-президента України Віктора Януковича Юрій Кірасир заявив, що оточення Петра Порошенка використовувало санкції ЄС проти Олександра Януковича для рейдерського захоплення його активів.

Про це Юрій Кірасир написав на свої сторінці у Facebook. Він підкреслив, що нещодавнє рішення Європейського суду про скасування санкцій ЄС щодо Януковича 2018-2019 рр. підтвердило факт їх незаконного введення.

Олександр Янукович

Окрім того, за словами прес-секретаря, рішення суду зобов'язало Європейський Союз компенсувати сину Януковича судові витрати. Кірасир оприлюднив у мережі коментар самого Януковича.

Згідно слів Януковича, прокурори фабрикували кримінальні справи, на підставі яких просили ЄС ввести санкції. Далі рейдерським шляхом було захоплено грошові активи вкладників ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" і повністю знищено бізнес Януковича в Україні. Окрім того, син екс-гаранта вважає, що безпідставні звинувачення на його адресу використовувалися для дискредитації його батька Віктора Януковича, як президента.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Олександр Янукович

Янукович заявив, що правда була на його боці, оскільки жодна країна світу не підтвердила арешту його особистих коштів. Син колишнього українського гаранта наголошує, що саме в європейських судах спростували всю брехню щодо нього.

"Для мене було принциповим визнання санкцій незаконними і безпідставними, було важливо відновити своє чесне ім'я", - додав він. Олександр Янукович

Допис Юрія Кірасира

Також у дописі йдеться про важливість відновлення справедливості по відношенню до всіх, чиї права і свободи начебто були порушені внаслідок режиму Порошенко.

Нагадаємо, раніше з вертолітного майданчика Януковича зняли арешт

Як повідомляв портал "Знай.ua", з Януковича зняли санкції, подробиці рішення Європейського суду

Також "Знай.ua" писав, що у Курченка забрали останній медіаактив в Україні