Спікер нової Верховної Ради Дмитро Разумков, а також деякі міністри нового уряду записали короткі відеозвернення. Дані ролики присвячені Міжнародному дню жестових мов, який відзначається 23 вересня.

Спікер і міністри привітали і закликали глядачів до взаєморозуміння. Так, спікер ВР пообіцяв підтримувати і сприяти розвитку жестової мови в Україні.

Крім Дмитра Разумкова записали відеозвернення також міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко, міністр економічного розвитку Тимофій Милованов, міністр освіти Ганна Новосад, міністр соціальної політики Юлія Соколовська та інші.

В 2017 році на 72 сесії Генасамблеї ООН прийняли Міжнародний день жестових мов. Дата 23 вересня – не випадкова. В цей день в 1951 році в італійському Римі була заснована Всесвітня федерація глухих (ВФГ), яка на даний момент об'єднує понад 70 мільйонів глухих людей у всьому світі і 135 національних асоціацій глухих.

В Україні в цей день представники різних сфер, в тому числі і місцева влада звертаються мовою жестів до глухих. Організатори вважають, що такий флешмоб допоможе привернути увагу до спільноти глухих і мови жестів.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нагадаємо, в Офісі президента вирують емоції, Богдана вивели з себе остаточно.

Як повідомляв Знай. ua, НАБУ слізно поскаржилося Зеленському, гаряча лінія розривається.

Також Знай. ua писав, що Слуги народу потрапили в немилість Богдана, остаточно розлютився.