Президент-втікач Віктор Янукович готується повернутися в Україну. Про це повідомив адвокат екс-гаранта Віталій Сердюк під час засідання в Апеляційному суді Києва.

В Апеляційному суді Києва почали розглядати сім скарг захисників Януковича про скасування вироку колишньому президенту. Про це йдеться у сюжеті "5 каналу".

"Він зараз перебуває на території Російської Федерації тимчасово. І захистом здійснюються заходи, які забезпечать можливість його перебування на батьківщині", – заявив адвокат.

"Основні завдання, поставлені клієнтом, – це забезпечити притягнення до відповідальності винних у здачі Криму, винних у скоєнні антиконституційного захоплення влади або державного перевороту – зараз виконуються", – додав Сердюк.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський райсуд Києва визнав винним його у держзраді та пособництві у веденні агресивної війни проти України та заочно присудив 13 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Сторона захисту переконує, що рішення суду першої інстанції - незаконне і ухвалене під політичним тиском.

У ГПУ ж наполягають, що у матеріалах справи є неспростовні докази провини Януковича.

Зокрема, 1 березня 2014 року він написав листа до Володимира Путіна з вимогою ввести війська в Україну, що, на думку слідства, і стало підставою для анексії Криму. Після масових розстрілів під час Майдану в лютому 2014 Віктор Янукович втік до Росії.

Щоб прокласти дорогу Януковичу назад в Україну, адвокати, за дорученням президента-втікача домоглися, щоб ДБР почало розслідувати кримінальне провадження за фактом умисної здачі Криму, в якому фігурують колишні високопосадовці.

Нагадаємо, Янукович-молодший таємно приїхав до України

Як повідомляв портал Знай.ua, скандальний суддя часів Януковича повернув все.

Також Знай.ua писав, Межигір'я "розпилюють" після втечі Януковича.