Глава української держави Володимир Зеленський під час переговорів з президентом США Дональдом Трампом повинен "бути простішим і лестити". Про це екс-посол США в Україні Стівен Пайфер написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Повідомляється, що 25 вересня Зеленський зустрінеться з Трампом, тому дам поради, як вести себе з президентом США: будь простіше, підлещуйся і шукай безпрограшний варіант. Не ігноруй Конгрес і остерігайтеся Руді Джуліані", - порадив він.

До того ж, Пайфер прикріпив до посту статтю з детальними радами.

"Пан Зеленський повинен мати на увазі, що пану Трампу не вистачає чіткого розуміння інтересів США і того, що поставлено на карту щодо України і конфлікту, який Росія веде проти неї. Його адміністрація проводить розумну політику щодо підтримки Києва, посилення НАТО і збереження санкцій проти Москви. Однак, судячи з усього, містер Трамп не інстинктивно погоджується з необхідністю власної політики його адміністрації. Подивіться на його недавню пропозицію запросити Володимира Путіна приєднатися до інших лідерів G7, коли він прийме у себе саміт G7 в наступному році", - зазначив дипломат.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Показати ще

На думку екс-посла США в Україні, Трамп не орієнтований на деталі.

"За повідомленнями, він мало читає, що змушує співробітників Білого дому вдаватися до графіків і фотографій, щоб привернути його увагу. Розумний спосіб наблизитися до містера Трампу - це уникнути деталей, однак дотримуючись кількох простих і зрозумілих тем", - додав Стівен.

До того ж він запевнив, що у багатьох зовнішньополітичних відносинах пан Трамп є транзакційних.

"Він буде питати, що може отримати Америка або що він може отримати. Панові Зеленському слід подумати, чи є тема, по якій він міг би запропонувати пану Трампу безпрограшний варіант. Прогрес у врегулюванні російсько-українського конфлікту на Донбасі могла б забезпечити це. Трамп неодноразово заявляв про своє прагнення поліпшити американсько-російські відносини, і даний врегулювання на Донбасі може усунути найбільшу перешкоду на шляху до його мети", - зазначив дипломат.

У той же час Пайфер закликав команду Зеленського з обережністю ставитися до спроб колишнього мера Нью-Йорка Руді Джуліані втягнути Україну у внутрішню політику США.

"Це може призвести до того, що Україна стане партизанської політичною проблемою в Америці, що може підірвати двопартійну підтримку, якій Україна користувалася від моменту відновлення незалежності в 1991 році", - резюмував дипломат.

Нагадаємо, що Трамп терміново кличе Зеленського "на килим".

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського назвали точну дату зустрічі з Трампом.

Також портал Знай.ua писав, що адвокат Трампа Джуліані розповів про "особистих інтересах" в Україні.