Доларові держоблігації України падають через зростання напруженості навколо ПриватБанку.

У вівторок, 17 вересня, українські євробонди впали на тлі зростаючої політичної напруженості в суперечці навколо націоналізації "Приватбанку" та після підпалу будинку колишньої глави НБУ Валерії Гонтаревої. Про це пише Reuters.

Найбільше постраждали довгострокові облігації: вартість євробондів з погашенням в 2032 році впала на 1,6 цента до 103,61 цента.

Зазначимо, 17 вересня вранці Financial Time опублікувала матеріал, в якому прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що президент Володимир Зеленський планує досягти якоїсь компромісної угоди з Ігорем Коломойським по "Приватбанку".

Пізніше Гончарук заявив, що його коментар щодо "Приватбанку" неправильно інтерпретували, а прес-служба уряду зажадала у видання опублікувати спростування.

Також варто нагадати, що колишній власник "Приватбанку" олігарх Ігор Коломойський, який заявляв про бажання отримати від держави $ 2 млрд "компенсації" за націоналізацію банку, у своїх інтерв'ю неодноразово обіцяв домогтися "покарання" для Гонтаревої.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Коломойський після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком минулого тижня заявив, що "бачить гарне вікно можливостей" для досягнення домовленостей у справі "Приватбанку".

Нагадаємо, у ніч на 17 вересня невідомі спалили маєток Гонтарєвої під Києвом

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський взяв справу про підпал маєтку Гонтарєвої під свій контроль

Також Знай.ua писав, поліція назвала ймовірну версію пожежі в будинку Гонтаревої