Засідання ОБСЄ у Варшаві покинула українська делегація. Така реакція була на заяву пропагандистки про «російський Крим», передає телеканал ATR.

«Українська делегація призупинила участь у робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій», — йдеться у повідомленні.

Так, головний редактор проросійських видань «Кримська газета» і «Кримський журнал» Марія Волконська на засіданні ОБСЄ заявила, що анексований Крим – це РФ. Після цієї фрази спікери оголосили дві технічні перерви, посилаючись на міжнародні документи.

Варто відзначити, що проти пропагандистки відразу виступили Україна і Канада, а російська сторона передбачувано підтримала Волконську.

Незважаючи на дві технічні перерви і незгоду модераторів, журналістці все ж дали слово. І відразу після скандального виступу українська делегація залишила зал засідання, що підтвердив один з її членів Андрій Чесноков.

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

Нагадаємо, Росія візьме участь у саміті нормандського формату в Парижі, якщо Україна виконає три умови.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський наполягає на зустрічі лідерів країн "нормандського формату" у вересні.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський назвав хорошого друга і партнера України у війні з Путіним.