Глава ОБСЄ Мирослав Лайчак в одному з нещодавніх інтерв'ю заявив, що повністю підтримує "формулу Штайнмайера" і впевнений, що вона є "найдоречнішою платформою для виконання Мінських домовленостей".

Про це стало відомо завдяки інтерв'ю Лайчака для українських журналістів.

ОБСЄ

"Я особисто підтримую "формулу Штайнмайера", тому що це те, чого нам не вистачало: інтерпретація, як нам виконати Мінські домовленості, тому що ми багато разів бачили і чули, що у двох сторін різна інтерпретація. Я думаю, що "формула Штайнмайера" є найдоречнішою платформою для виконання Мінських домовленостей", – зазначив Лайчак.

Він висловив думку, що в РФ готові до подальших кроків для досягнення миру на Донбасі, але їм бракує серйозного партнера" з української сторони.

Популярні новини зараз

В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням

Показати ще

"Президент Зеленський показав, що він – дійсно серйозний партнер, він збирається виконати ті обіцянки, які дав під час передвиборної кампанії, і ми бачимо перші результати. Найпомітнішим актом був обмін військовополоненими, але є і багато інших речей, наприклад, реконструкція мосту у Станиці Луганській. І відчувається покращення атмосфери. Ми очікуємо, що подальші кроки будуть. У нас є база для оптимізму. Але ситуація дуже складна, тому треба підтримати всі сторони в тому, щоб вони дійсно дійшли до завершення бойових дій і щоб люди не страждали", – підкреслив глава ОБСЄ.

Нагадаємо, Зеленського підстерігає небезпека на зустрічі з Путіним.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський назвав хорошого друга і партнера України у війні з Путіним.

Знай.uа писав, колишній радник Путіна попередив Зеленського про небезпеку Мінських угод.