За час президентства Володимир Зеленський не провів обіцяний під час передвиборної гонки аналіз закону про функціонування української мови на предмет дотримання конституційних прав всіх українців. Відомо, що жодні робочі або експертні групи для проведення аналізу даного закону в Офісі президента України не створювалися.

І, як стало відомо, це питання не відноситься до юрисдикції глави держави.

"Органом конституційної юрисдикції, який вирішує питання про відповідність Конституції законів, є Конституційний Суд (КСУ). При цьому, в КСУ відкрито конституційне провадження у питанні за поданням 51 народного депутата щодо відповідності Конституції закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", - кажуть в Офісі президента України.

Також у документі вказується, що за інформацією Міністерства закордонних справ (МЗС) України Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) звернулася до "Венеціанську комісію" (Європейську комісію "За демократію через право") для того, щоб підготувати висновок з цього закону, який повинен бути схвалений 6-7 грудня 2019 року.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Раніше відомо, що в липні видання отримало інший відповідь на такий запит. Близько двох місяців тому в Офісі президента України заявляли, що у Володимира Зеленського вже провели аналіз законопроекту, не вдаючись до створення спеціальних робочих груп. Про результати аналізу в Офісі президента тоді так нічого й не йшлося.

Нагадаємо, раніше Маєток Гонтарєвої під Києвом спалили: спалахнув, як сірник, вражаюче відео

Як повідомляв портал "Знай.uа" Андрій Богдан терміново звернувся до журналістів: "переворот Порошенко" і повна дестабілізація ситуації

Також Знай.uа" писав, що У Путіна задумали страшне: Крим зникне в одну мить, окупантам він більше не потрібний