Колишній президент Польщі Александр Квасневський похвалив українського президента Володимира Зеленського за перші місяці роботи та відзначив його успіхи. Водночас він застеріг того від концентрації усієї повноти влади лише у своїх руках.

Про це Квасневський заявив у інтерв'ю BBC News Україна.

"Найперше, я бажаю президенту Зеленському всього найкращого. Його обрали у 41 рік, мене теж обрали, коли мені був 41 рік. В мене є певний психологічний зв'язок з ним. Звичайно, я займався політикою до обрання, а він - ні. Думаю, з політичної точки зору він завершив цей період часу досить успішно. Він швидко організував свою партію, яка отримала власну більшість у парламенті. Це значить, що парламент буде підтримувати ідеї президента й президент поки що буде працювати з ним без великих проблем", - сказав експрезидент Польщі.

Олександр Квасневский

Квасневський розповів, що кілька разів зустрічався із Володимир Зеленським. Він оцінив українського президента як людину, яка не прагне бути авторитарним лідером. На думку Квасневського, для Зеленського важлива комунікація з людьми.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Зазначимо, що Александр Квасневський, який двічі був президентом Польщі та привів її в ЄС і НАТО, добре знається на українській політиці. Він вже багато років є головою наглядової ради форуму Yes Віктора Пінчука, який нещодавно відбувся у Києві.

"Якщо б я міг щось підказати президенту Зеленському, то найголовніше - треба допомогти усім демократичним інститутам бути самостійними та професійними. Це стосується і виборчої комісії, судів та правоохоронної системи. Якщо хочеш контролювати все, значить не контролюєш нічого. Це пряма дорога до великих помилок", - додав політик.

Нагадаємо, що Зеленський справив фурор на "Іграх нескорених", до сліз: "Ви надихаєте таких людей, як я".

Як повідомляв портал Знай.ua, Андрій Богдан засвітився в компанії скандальної моделі, обіцяла роздягнутися: фото і подробиці зустрічі.

Також портал Знай.ua писав, що Кучма попередив Зеленського про капкан в ЄС: Меркель і Макрон підіграють Путіну.