Старт процесу обміну полоненими і заручниками відображає більш глибокі домовленості щодо закінчення війни на Донбасі. Завершення конфлікту буде на умовах Росії і Європи. Принаймні, таку думку висловив експерт Юрій Романенко.

"Знаєте, що таке казус Цемаха і той обмін, який вчора всі спостерігали?", - почав Романенко.

І розповів історію про камінчик, який підкинути вгору - завжди повернеться назад. Але дорогою вниз камінчик починає підскакувати, зачіпати інші камінчики і в результаті виникає камнепад.

"Казус Цемаха - це камнепад, який відображає конструкцію, що склалась на Донбасі за останні 5 років. Я вважаю, що ця історія закінчується на наших очах і закінчується не так, як би Україна хотіла", - зазначив Романенко.

Також навів головні плани нового керівництва держави, зокрема, повернення виплат пенсій на окупованих територіях, Україна збирається одобрити римський статут. Зеленський заявив, що обмін полоненими - це перша ластівка. Далі буде ще більше - відвід військ і кінцева ціль - врегулювання конфлікту на Доонбасі. Те, чого так чекали українці довгих 5 років - мир.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

"Мир буде на умовах Європи і Росії", - припустив експерт і пояснив своє бачення.

За його словами, обміни є частиною грандіозніших планів. Тобто крига скресла, між Зеленським і Путіним встановився прямий контакт, вони навіть розмовляли напередодні обміну 7 вересня. Вони говорили не один раз. І Зеленський сказав, що Путін виконав усі домовленості, які були стосовно обміну полоненими.

Нагадаємо, Романенко пройшовся по гарячих слідах МН17: Цемах - дилема для Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські силовики допитали головного свідка і співучасника трагедії МН17 Цемаха.

Також Знай.ua писав, екс-бойовик "ДНР" Цемах приголомшив зізнанням про катастрофу MH17.