У середу, 4 вересня, президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроект про кримінальну відповідальність за незаконний видобуток або переміщення бурштину через кордон.

Так, відповідно до нього, незаконний видобуток бурштину карається штрафом (від 12 до 51 тис. грн – ред.) або обмеженням (чи позбавленням – ред.) волі на строк від 1 до 3 років. Реалізація, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, перероблення незаконно видобутого бурштину караються штрафом (від 51 до 170 тис. грн – ред.) або обмеженням чи позбавленням – ред.) волі на строк від 3 до 6 років. Про це пише блогер Михайло Шнайдер на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроект про кримінальну відповідальність за незаконний видобуток і переміщення бурштину через кордон. У зв'язку з цим, десь тихенько заплакав один знаменитий, вже колишній, народний депутат...", - сказано в повідомленні.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

Популярні новини зараз

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

При цьому Шнайдер прикріпив фото Борислава Розенблата, який став відомим всій країні завдяки спецоперації НАБУ з викриття незаконних схем з видобутку бурштину.

Видобуток бурштину

Нагадаємо, Гончаренко "атакував" Зеленського і поплатився за це.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, Рябошапка одним махом звільнив прокурорів відразу чотирьох областей.

Також "Знай.uа" писав, розкрилася цікава деталь про Андрія Богдана.