Одним із найважливіших результатів засідання Кабінету Міністрів України, що відбулося в середу, 4 вересня, стала гучна новина про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. В свою чергу, мер Києва оперативно відреагував на подію, організувавши онлайн-трансляцію брифінгу на власній офіційній сторінці у Фейсбуці.

Лейтмотив брифінгу: незаконність та дискредитація

Розпочалася промова Віталія Кличка одразу ж з конкретного факту, що став причиною проведення оперативного брифінгу – схвалення Урядом подання Президенту про звільнення його з посади голови КМДА.

"Тепер рішення за главою держави – він повинен підписати або відхилити подання Кабміну. Тобто уряд зробив крок до того, щоб в столиці було запроваджене двовладдя, по суті пряме Президентське правління. Такими діями намагаються позбавити права людей обирати владу. Це – неконституційно, недемократично та суперечить місцевому самоврядуванню", – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Показати ще

Під час брифінгу міський голова відзначив, що цей крок стає початком знищення місцевого самоврядування не тільки у Києві.

"Те, що відбувається незаконно. Проти мене розгорнута широка кампанія з дискредитації: брехливі сюжети, надумані провадження проти мене. Скажу одне: я, як обраний киянами мер, буду й надалі працювати і втілювати ті зміни, що ми розпочали в столиці", – наголосив Віталій Кличко.

Сплата данини та зв'язок зі Столарем

Користувачі соцмереж бурхливо сприйняли новину і одразу ж почали висловлювати свою позицію.

Не обійшлося і без пригадування факту ймовірного "смотрящего", який ніби насправді керує містом і стоїть за спиною Віталія Кличка.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.