Схоже, гучні факти можливої причетності секретаря Київради Володимира Прокопіва та його соратниці депутата Київради Людмили Костенко, що спливли напередодні Парламентських виборів, були лише початком скандального ланцюга. Нині черга дійшла і до заступників голови КМДА Віталія Кличка. Подробиці з'ясовували Знай.ua.

З іменем одіозного Непопа пов’язана низка гучних питань

Останнім часом з'являється все більше сумнівних справ, в яких фігурує заступник голови КМДА В'ячеслав Непоп. Одним з них стала кричуща ситуація, що сталася в одному зі столичних будинків – люди вже понад 70 днів вимушені виживати без світла та газу. Цей комунальний жах, в якому опинилися 32 родини з гуртожитку на вул. Польова 19 /8 в Солом'янському районі міста, місцеві мешканці пов'язують безпосередньо з його іменем.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Та, як виявилося, у членів Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції теж виникла купа питань до славнозвісного чиновника.

"Я думаю, що потрібно звертатися до правоохоронних органів та, можливо, і до суду від комісії, щоби заступник голови КМДА пан Непоп та інші заступники, які є фігурантами гучних корупційних скандалів, про звернення до відповідних інстанцій щодо заборони виїзду за кордон. Нинішнім чиновникам, таким як Непоп, який мав би в СІЗО сидіти, а не у відпустці перебувати, та минулим – таким, як Поліщук. Тому що у нас чиновник прокрався, а його тихенько відправили на пенсію", – зазначає депутат Київради Юрій Сиротюк.

Варто зазначити, що на даному засіданні мали розглядатися ще кілька гострих питань, пов’язані з діяльністю В'ячеслава Непопа. Та знову на заваді стало його перебування у відпустці.

До комісії надійшла скарга голови ГО "Народ проти корупції" щодо можливих протиправних дій Непопа та депутата Київради Миколи Негрича, спрямованих на лобіювання інтересів забудовника по провулку Платонівському у Солом'янському районі всупереч інтересам Спеціалізованої школи № 7 ім. Рильського та дошкільного навчального закладу № 223 на вул. Островського 8 / 16.

Ще одне звернення – від ГО "Спільна країна". А стосується воно ймовірного конфлікту інтересів, що виник у заступника голови КМДА В'ячеслава Непопа внаслідок внесення змін до складу постійно діючої конкурсної комісії для конкурсного відбору кандидатур на посади керівників суб’єктів господарювання комунального сектора економіки, підпорядкованих житлового забезпечення КМДА, затверджених розпорядженням Віталія Кличка 10 липня цього року.

Усі ці питання мають розглянути на наступному засіданні антикорупційної комісії за особистою участю Непопа.

Кримінальні справи на "смотрящих" та "на килим" Поворозника

Втім, хмари згущаються не лише над В'ячеславом Непопом – члени комісії ретельно взялися і за розслідування так званих "смотрящих" Києва, і за примусове приведення першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

"Я просив би запросити а наступне засідання комісії прокурора міста і начальника поліції та дізнатися, чи допитані попередні "смотрящі" та нові "смотрящі" міста Києва, чи відкриті кримінальні провадження на "смотрящих". А то всі про це говорять, а нічого в цьому плані не робиться", – наголошує Юрій Сиротюк.

А виклик "на килим" Миколи Поворозника пов'язаний із ситуацією самозахоплення ласого шматка землі на Новобіличах.

"В Святошинському районі по вулиці Робітнича 2-а знаходиться гаражно-будівельний кооператив "Надія-3", де на фасадній частині вздовж кілометра замість гаражів незаконно забудовані без будь-яких дозволів десятки СТО, готелів, магазинів в 2-3-поверхівках. Вони підключені до мережі електроенергії, врізані в каналізацію, систему водопостачання і водовідведення. Міський голова дав профільне доручення під час сесії своєму першому заступнику Поворознику розібратися та з'ясувати, що там відбувається", – наголошує член Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції Юрій Сиротюк.

З моменту надання відповідного розпорядження минуло вже понад 4 місяці, але жодних результатів так і не було надано.

"Ми вже десь вдесяте розглядаємо це питання – яке просте, як двері. Та сьогодні пан Поворозник, на жаль, не з'явився: комісія має апелювати до голови КМДА Віталія Кличка, щоб все таки заслухали висновки його заступника. Там продаються наркотики. Власник місцевого борделю дав бензину патрульним, які справно там їздять, чиновники, які без хабара це не пропустили, і жодної реакції з боку влади. Власник борделю сміється і відверто каже: "Я вже всім заплатив хабарі і мені за це нічого не буде"", – підкреслює депутат Київради Юрій Сиротюк.

Заяву Юрія Сиротюка підтримали і інші члени комісії.

"Цілком підтримую пропозицію Юрія Сиротюка про заслуховування звіту першого заступника Поворозника, тому що до нього накопичилося і багато інших корупційних питань", – стверджує депутат Київради Анатолій Шаповал.

Результатом обговорень стало одноголосне голосування за те, щоб викликати на наступне засідання комісії першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника і звернутися особисто до Віталія Кличка, аби він забезпечив його явку.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.