Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. Він заявив, що чиновники, які зараз перебувають при владі, більше не повинні брати участь в управлінні державою. Також Зеленський додав, що планує розширити список осіб, які підпадають під люстрацію.

Відео з'явилося на офіційних сторінках президента у соціальних мережах.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Усім привіт. Хочу поділитися тим, що наболіло. За менш, ніж два місяці, а особливо після останній поїздок країною, відчуття одне - просто бракує цензурних слів. Я щодня спілкуюся з чиновниками різних рівнів і розумію, що це безнадійний діагноз. Біло-сині, червоно-білі, помаранчеві, бордові, рожеві... Насправді вони всі однієї масті - їм всім фіолетово", - сказав президент Зеленський.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Зеленський нагадав, що депутати залишили недоторканність, не прийняли закон про незаконне збагачення та прогулюють роботу.Також він заявив, що міністри "угробили здоров'я нації та розповідають про шкоду вишневих кісточок".

"Я щодня ламаю голову, що з ними робити. Може, міняти їх усіх на наших полонених. А, може, одягнути у браковані бронежилети, які вони закупили, й відправити на передову? Думаю, найменше, що можна зробити зараз - назавжди позбавити їх усіх брати участь в управлінні державою", - сказав Володимир Зеленський.

Президент України додав, що його команда не скасовує закон про люстрацію, як говорили про це інші чиновники. Зеленський сказав, що вони планують посилити цей закон. Зокрема, до переліку, які підпадають під люстрацію, запропонував додати президента України, всіх народних депутатів, головну ВР, членів уряду, Генпрокурора, голову СБУ, голів Антимонопольного комітету, голів Державної фіскальної служби та митниця, секретаря РНБО, керівництво оборонних підприємств.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський передбачив статус російської мови на Донеччині

Також Знай.ua писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.