Захоплені Росією українські моряки можуть вже найближчим часом повернутися додому. Але в обмін на це Путін може висунути Україні і світу серйозні вимоги. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Путіну важливо вирішити це питання в контексті саміту G7, в еконтексті того, що будуть зустрічі відносно Донбасу, можливо у Нормандському форматі. До того ж, йому важливо досягти у Європі солідарності на користь послаблення санкцій проти Росії", - пояснив міністр. Він також підкреслив, що це лише його особиста думка.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Клімкін наголошує, що Путін однозначно використовуватиме моряків, як розмінну монету. Йому потрібне зняття санкцій і визнання Росії повноправним учасником міжнародних відносин. Крім того, йому вкрай важливо мати свободу дій щодо дестабілізації ситуації в Україні і просування ідеї федералізації.

Популярні новини зараз

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Нагадаємо, що 29 червня на прес-конференції в місті Осака (Японія), Путін заперечив зв’язок між звільненням моряків і поверненням Росії в ПАРЄ. Він підкреслив, що вважає ситуацію навколо моряків провокацією з боку колишнього Президента України Петра Порошенка і порекомендував бачити ситуацію під цим кутом.

Нагадаємо, полоненим українським морякам путінський "суд" висунув остаточне обвинувачення

Як повідомляв портал Знай.ua, Російський корабель опинився у пастці посеред водної пустелі

Також Знай.ua писав, названі крайні дати відставки Клімкіна

https://www.youtube.com/watch?v=rNAIpg3b62o&t=10s