Народний депутат від ВО "Свобода" Юрій Левченко, який запалював димові шашки у сесійній залі Верховної Ради, підтвердив, що в свій час мав російське громадянство.

Про це Левченко написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами нардепа, він отримав українське громадянство у 2008 році.

"По завершенню магістратури в 2007 році, у віці 23 років, я повертаюся в Україну і відразу починаю процес отримання українського громадянства і виходу з російського. Дата виходу з російського громадянства 6 травня 2008 року. У жовтні 2008 року вступаю у Всеукраїнське Об'єднання "Свобода", щодо чого ніколи не шкодую, знайшовши там вірних друзів і кохану дружину. При подачі документів на вступ в організацію оприлюднив цю інформацію", - написав Левченко.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Він пояснив, що після його народження, батько почав працювати в апараті міністерства морського флоту в Москві - в управлінні зовнішніх зв'язків і займався відносинами по лінії морського флоту з низкою країн.

"До 1987 року ми живемо на знімних квартирах, а потім в'їжджаємо в кооперативну квартиру, яку батько купує в Москві за гроші зароблені на Далекому Сході. Цю квартиру батьки продають в 2007 році. Після цього ніякої нерухомості у моєї сім'ї в РФ немає", - зазначив нардеп.

Після публікації поста Андрія Левченка журналіст Андрій Дзіндзя на сторінці в Facebook написав свій, де висунув питання з приводу біографії Левченка, яку той оприлюднив.

За словами журналіста, вказівка на Кіпр пояснює в цій історії багато, але далеко не все.

"Наприклад, за словами Левченко він жив на Кіпрі з 1992 по 2002 роки, а російське громадянство отримав для того, щоб вчитися в Лондонському університеті. Але чому в такому разі він не отримав кіпрське громадянство, яке дає набагато більше можливостей у цій сфері і на яке він міг вільно претендувати? І тут вже знову виникає багато питань: а може все тому, що Юрій збрехав і не жив на Кіпрі з 1992 року, а вступив в кіпрську школу закінчив 9 класів? І знову ж підозра в тому чому мовчать однокласники в РФ?", - написав Дзіндзя.

Він зазначив, що також викликають сумніви мотиви приїзду в Україну.

Дзіндзя не розуміє, як Левченко був зареєстрований кандидатом у народні депутати на виборах 2012 року, якщо кандидатами в нардепи можуть стати громадяни, які постійно проживають на території України останні 5 років.

Нагадаємо, Канада допоможе Україні з озброєнням.

Як повідомляв Знай.uа, українцям показали нову схему Гройсмана і Реви.

Також Знай.uа писав, що Сивохо розповів, навіщо балотується в депутати.