Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з повідомлення про те, що у понеділок, 1 липня, відбулося розведення військ під Станицею Луганською з обох сторін.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні, яке опублікував на особистих сторінках у соціальних мережах.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Це зафіксувала моніторингова місія ОБСЄ. Я вас всіх вітаю. Мені здається, це перший крок до сталого припинення вогню по всій лінії розмежування, який відбувся завдяки розблокуванню мінського процесу", - зазначив Зеленський.

Популярні новини зараз

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК

Показати ще

Також президент запевнив, що ніколи не буде брехати і обіцяти щось неможливе. Окрім того, президент України підкреслив, що повне розведення сил сталося вперше за 5 років. "Я не хочу обіцяти, що завтра буде мир, що завтра ми припинимо війну – але мені здається, що крихка надія на початок завершення гарячої фази війни з'явилася", – сказав він.

"Хочу попросити вас всіх не піддаватись на паніку і провокації, а дати можливість нашим воїнам виконувати свою складну роботу", - додав слуга народу.

Надалі протягом кількох днів Місія спостерігатиме за тим, як військові з обох сторін залишатимуть інші позиції на ділянці розведення. В межах ділянки розведення ВСУ почали проводити роботи по демонтажу передових фортифікаційних споруд і розмінування. А учасники збройних формувань розібрали укриття, прибрали кілька бетонних блоків і приступили до облаштування нової контрольно-пропускної інфраструктури за межами ділянки розведення.

Нагадаємо, Зеленський влаштував прочухана Клімкіну і послав потужний сигнал Путіну.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що "Слуга народу" поза конкуренцією, а "Європейська солідарність" на дні: соцопитування показало, який вибір зроблять українці.

Також "Знай.ua" писав про те, що "Слугу народу" запідозрили в планах "злити" округ в Харкові Добкіну-молодшому.