Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв розповів про те, як у пресі відреагували на рішення про повернення російської делегації. Відповідний пост з'явився в Facebook нардепа.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Світова преса рознесла ПАРЄ в мотлох через рішення повернути російську делегацію. Пам'ятаю, як у Раді Європи скаржилися, що діяльність організації висвітлюється недостатньо. Ось, мають сповна! Я попереджав їх тими ж словами, які тепер друкують в оглядах: довіра до Ради Європи буде істотно підірвана, тому що не може головна європейська організація по захисту прав людини і верховенства права і по одному, і по іншому", – написав Ар'єв.

Ар'єв переконаний, що тепер на відновлення репутації ПАРЄ підуть роки.

Популярні новини зараз

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному

Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК

Показати ще

"Мало того, Росія досі не заплатила Раді Європи за те, що заборгувала за фінансовий шантаж, тому що їх повноваження делегації українці підвісили на гачок рішенням передати річ у Венеціанську комісію і не дали обрати віце-президентом ПАРЄ Слуцького, який перебуває під санкціями ЄС. Але навіть якщо росіяни заплатять, то це буде ціна індексації зарплат секретаріату за втрату репутації і довіри", – додав політик.

Для того, щоб підтвердити свої слова, народний депутат додав до посту численні посилання на публікації світових ЗМІ і зазначив, що ПАРЄ в пресі "феєрично прославилася".

Нагадаємо, які країни виступили за повернення Росії в ПАРЄ.

Як повідомляв Знай. ua, Росія висунула нові вимоги у ПАРЄ.

Також Знай. ua писав, що Путін несподівано натякнув на взаємний обмін, "є питання".