Верховний суд закрив провадження у справі про громадянство колишнього голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Про це суд повідомив в Facebook.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адмінсуду прийняв відмову Саакашвілі від позову про визнання незаконним та скасування указу президента від 26 липня 2017 року N196 "Про припинення громадянства України".

У понеділок, 24 червня, представник позивача підтримав надане Саакашвілі 5 червня заяву про відмову від позову та припинення провадження у справі.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Представники відповідача та третьої особи не заперечували проти припинення провадження у справі у зв'язку з відмовою позивача від позову.

Судом було встановлено, що 28 травня 2019 року указом президента N329 з указу президента від 26 липня 2017 року N196 "Про припинення громадянства України" виключено положення про втрату Саакашвілі українського громадянства.

Раніше повідомлялося, що в Шостому апеляційному адміністративному суді Києва прийняли рішення дозволити політичної партії "Рух нових сил" екс-губернатора Одеської області та колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвили зареєструвати документи в ЦВК.

Предметом позову стало прохання скасувати рішення ЦВК, яка відмовила кандидатам його партії в реєстрації на позачергових виборах в український парламент.

Нагадаємо, Саакашвілі розсекретить чорну бухгалтерію Труханова.

Як повідомляв Знай. ua, біографія і досьє Михайла Саакашвілі.

Також Знай. ua писав, що суд визначив долю партії Саакашвілі.