Політолог Юрій Романенко оцінив шанси топових політичних сил, які заявили про намір балотуватися до Верховної Ради України - зокрема, йдеться про партії "Слуга народу" Володимира Зеленського, "Європейська солідарність" Петра Порошенка, "Голос" Святослова Вакарчука та "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Верховна Рада

Відповідним відео політолог поділився на своєму каналі в УouТube.

"Партійні з'їзди в минулі вихідні позначили дуже цікаву тенденцію до радикального оновлення політичної еліти. Аналіз список партії "Голос" на чолі зі Святославом Вакарчуком та презентація "Слугою народу" першої сотні списки показують, що оновлення у наступній Раді буде радикальним. Рубікон, про який Український інститут майбутнього говорив в минулому році Україна перейде, може бути, не в оптимальному, але в непоганому форматі", - відзначив експерт.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Верховна Рада України

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Наразі перспектива Вакарчукадалеко не блискуча, як про це намагаються сказати. "Голосу" прогнозують 20%, але я думаю, що ці цифри не відповідають дійсності. Але не варто забувати,що на патріотичному полі Вакарчука упевнено зайняв позиції Володимир Зеленський із "Слугою народу".

"Непросто у парламентських виборах доведеться як Порошенку, так і Юлії Тимошенко. Українці схопили хвилю відторгнення старих еліт, - зараз це ключова проблема Тимошенко, Порошенка та інших гравців. Тому їм на цих виборах до парламенту доведеться несолодко", - вважає Романенко.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юлія Тимошенко

"На цьогорічних виборах до парламенту досить жорсткі правила гри. Останні соціологічні опитування свідчать про високі рейтинги партії президента. Після інавгурації рейтинги Зеленського та "Слуги народу" підвищився. Чому? Тому що люди люблять "різкі" кроки, - розпуск парламенту сподобався, перші кроки у кріслі глави держави - теж. Тому, зважаючи на таку динаміку, можна прогнозувати гарний результат входження "Слуги народу" до Ради", - резюмував Юрій Романенко.

Нагадаємо, у в середу, 29 травня у Верховну Раду було внесено законопроект про імпічмент президента, який подала команда глави держави Володимира Зеленського.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський закликав Раду зняти депутатську недоторканість

Також Знай.ua писав, Зеленський збирає термінове засідання РНБО задля обговорення проблем вугільної галузі.