Президент Росії Володимир Путін висловив власне бачення на ряд історичних процесів зокрема з Україною. Відповідна заява прозвучала на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, російський лідер заявив, що українці – це росіяни і сама Україна є "окраїною" імперії.

Відомо, що багато правителів озвучували ту версію історії, яка була їм вигідна. У Росії особливо любили "переписувати історію під себе" Петро, Катерина і Сталін. Тепер Путін вирішив заявити,

Популярні новини зараз

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Терміново запасайтеся цим, поки знову не стали відключати світло: українцям дали список на зиму

Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

"В свій час не було ніякої України, і українці, Запорізька січ по суті увійшла до складу імперії. Вони ж не входили як українці – росіяни. Там визначалася історія, мова, віра, релігія, всі вважали себе росіянами… Україна – у краю, на краю імперії все це формувалося", - заявив Путін.

Путін пояснив, що "близькість [України] до європейської культури, до католицького світу, часткове входження цих територій у католицьку Польщу у частини населення сформувало бажання бути ближче до тієї частини Європи". Крім того, президент вважає в цьому "нічого… нема поганого".

Президент Росії стверджує, що перед Першою світовою війною деякі країни, які планували воювати з Росією, почали розвивати ідею української ідентичності, "розхитуючи свого потенційного противника, старались його розділити, що від нього віддерти". Цю ідею підтримали в Білорусі, за словами Путіна.

Нагадаємо, Путін прокоментував переговори з Зеленським.

Як повідомляв Знай. ua, Путіна і Росію чекає катастрофа, деталі страшного пророцтва.

Також Знай. ua писав, що Путін засвітив другу половинку, росіяни в шоці.