Відомий політолог Юрій Романенко поділився враженнями від перегляду нашумілого серіалу "Чорнобиль" та відшукав промовисті аналогії між "совковим минулим" у наймерзенніших його проявах із життям "по-новому" в Україні.

Відповідною публікацією під заголовком "Коли правда ображає" він поділився на своїй сторінці у Facebook.

"Мова академіка Валерія Легасова в 5 серії "Чорнобиля" гідна того, щоб її вчили напам'ять в українських школах, а серіал повинен бути в обов'язковому перегляді для старшокласників 26 квітня замість похмурого радянського офіціозу, яким просякнуто наше життя через 33 роки після катастрофи. Ось ці слова: "Ми зараз на небезпечному грунті через наші таємниці і нашу брехню. Вони нас практично визначають. Коли правда ображає, ми брешемо, брешемо, поки не можемо згадати, що правда є. Але вона є! Кожна наша брехня становить борг правді. Рано чи пізно борг потрібно оплачувати. Саме так вибухає ядро реактора РБМК - через брехню", - цитує Романенко одного із головних героїв.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Політолог відзначає, що серіал шедевральний тим, що він "точно висловив всю суть совка". Який був і який є тут і досі. Саме тому волають ображені патріоти, коли кажеш їм правду. Вона настільки неприємна і незручна, що їх ображає.

"П'ять років Порошенко і все, що було до нього, спочивають на токсичному радіаційному фундаменті Чорнобиля, який спочиває на радянській брехні. І весь адептизм "віри, мови, армії" відображено у словах Легасова. Цього невинно убієнного хлопчика бухими упирями намагалися закрити точно такими ж прийомами, як прикривали катастрофу на ЧАЕС. Ось суть "Чорнобиля". І неважливо, де ви живете, в Росії, Україні, Білорусі або Центральної Азії, скрізь він смердить трупним запахом брехні, яка одну катастрофу нанизує на іншу", - резюмував Романенко.

Нагадаємо, відомий американський телеканал HBO випускає останню п'яту серію міні-серіалу "Чорнобиль", який б'є світові рекорди популярності.

Як повідомляв Знай.uа, стало відомо, де і як знімали гучний серіал "Чорнобиль".

Також Знай.uа писав, що серіал "Чорнобиль" змусив справжніх ліквідаторів заговорити.