У вівторок, 4 червня НБУ видав ТОВ "Глобалмані" ліцензію на валютні операції з переказу грошей.

НБУ

Компанія фігурує в кримінальному провадженні як учасник схеми незаконного переведення коштів у готівку і незаконного виведення грошей за кордон.

Про це повідомляє журналіст Олександр Дубинський на своєму особистому сайті.

"В рамках кримінального провадження № 42017000000001932 встановлено, що організована група у складі громадян України створила суб'єкти господарювання з ознаками фіктивності, в тому числі і ТОВ "Глобалмані", реквізити яких використовуються для незаконного виведення коштів за кордон шляхом виготовлення податкових та бухгалтерських документів за безтоварними операціями, що завдало великої шкоди державі", - наводить Дубинський рішення суду.

Популярні новини зараз

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Показати ще

суд

Журналіст відзначає, що досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни України, через мережу підконтрольних комерційних структур і фізичних осіб протягом 2011-2018 років організували злочинну схему, яка полягає в переведенні в готівкову форму грошових коштів, отриманих незаконним шляхом, від діяльності електронних казино і букмекерських контор під брендами "1xbet", "Leon","Фаворит". В тому числі - і через "Глобалмані".

Засновники "Глобалмані" зі статутним фондом 15 млн грн Володимир Карпов і Костянтин Тверітін, директор Денис Забарний, інформує Дубинський.

Компанія стала 19-м учасником валютного ринку, які отримали ліцензію на здійснення валютних операцій у відповідності з новим Законом України "Про валюту і валютні операції".

Більшість з них мають сумнівну репутацію і фігурують у кримінальних розслідуваннях.

"Глава НБУ дідусь Смолій, мабуть, відчуває, що лавочка скоро закриється. Тому НБУ масово штампує ліцензії на валютні операції фірмам, які фігурують у кримінальних провадженнях", - резюмував Дубинський.

Нагадаємо, 30 травня Нацбанк переоформив ліцензії на проведення валютних операція ще двом фінкомпаніям - ФК "Октава Фінанс" та ФК "Аксіома".

Нацбанк

Обидві фірми - фігуранти кримінальних справ, повідомляє журналіст Олександр Дубинський на своєму особистому сайті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, новим главою Конституційного суду стала Наталія Шаптала.

Також Знай.ua писав про те, що журналіст "Наші гроші" прокоментував скандал із нагородженнями Порошенка.