Прес-секретарем президента України Володимира Зеленського стала журналістка Юлія Мендель, яка виборола це крісло серед декількох тисяч конкурентів.

Юлія Мендель

Відповідне розпорядження президента опублікували на офіційному сайті АП у понеділок, 3 червня.

Відомо, що Юлії Мендель 32 роки. Вона навчалася на факультету журналістики Київського національного унівеситету імені Тараса Шевченка, брала участь у тренінгу для журналістів в Єльському університеті США. Серед професійних досягнень - робота на телеканалах ICTV, "Еспресо-ТБ", а також "Інтер". Протягом декількох років Юлія співпрацює з The New York Times. Писала для українського Forbes і американського Politico.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Мендель каже, що відіслала своє резюме відразу ж після старту конкурсу. Як відомо у конкурсному відборі брали участь близько 4 тисяч осіб з яких, до фіналу дійшли лише троє. Уже безпосередньо з трійкою лідерів і спілкувалися Володимир Зеленський і представники АП.

Відомо, що претендентам влаштували імпровізовану прес-конференцію з несподіваними питаннями українською та англійською мовами. Оцінювалися розуміння політичного контексту в Україні та світі, стресостійкість, світоглядні позиції, почуття гумору і швидкість реакції.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський визначився із особистим прес-секретарем - речницею слуги народу незабаром стане журналістка Юлія Мендель.

Про це повідомили у Адміністрації президента.

У Адміністрації глави держави відзначають,що відповідний указ про призначення Мендель мають опублікувати 3 червня о 13.30.

Журналістка виграла конкурс на посаду, який новообраний президент оголосив місяць тому, 30 квітня.

Як повідомляв раніше Знай.ua, український олігарх Ігор Коломойський заявив, що поки ще чинний президент України Петро Порошенко хотів, щоб телеканал "1+1" належав йому.

Ігор Коломойський

Саме аудиторія цього телеканалу була електоратом Порошенка.

Про це Коломойський розповів в інтерв'ю виданню Bihus.info, яке опублікували 2 травня.

За словами олігарха, чинний гарант програв президентські вибори в Україні, тому що у нього не було телеканалу "1+1".

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.