Мер Харкова Геннадій Кернес відзначився черговим гучним висловлюванням, яке може бути трактоване по-різному.

Міський голова заявив про те, що Україна і Росія повинні сісти за стіл переговорів, повідомляє портал «NewsRoom».

У Харківі пройшов черговий з'їзд партії «Довіряй справам», під час якого мер міста дозволив собі неоднозначну ремарку щодо відносин України і Росії. Зокрема, Геннадій Кернес заявив про впевненість у тому, що лідери двох країн зобов'язані сісти за стіл переговорів. Політик вважає, що настав час перейти від взаємних звинувачень до конструктивного вирішення накопичених проблем.

Геннадій Кернес

«Чому ми соромимося прямих переговорів з Росією? Тому що це країна-агресор, а не країна-сусід. А я вважаю, що все повинно вирішуватися з розумом, і ми повинні, в першу чергу, покаятися, що ми звинувачуємо один одного, а потім знаходимо крайніх і ніколи не просимо вибачення», - пояснив свою точку зору Кернес.

Популярні новини зараз

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Варто відзначити, що не всім українцям сподобалась заява мера. Багато людей давно вважають, що Кернес схильний до комформизму щодо зовнішньої політики України. До того ж, Росія залишається країною-агресором, яка продовжує дестабілізувати обстановку у Донецькій і Луганській областях.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували «полювання» на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.