Президент США Дональд Трамп запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Сполучені Штати з офіційним візитом.

Дональд Трамп

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу глави держави.

"Лист з офіційним запрошенням було отримано в четвер, 30 травня. Поїздка запланована", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим точну дату візиту до Вашингтона поки що не уточнили.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Варто нагадати, що минулого тижня ЗМІ анонсували, що перший офіційний візит Зеленського відбудеться в Брюссель. Очікувалося, що він відбудеться 5 червня.

Володимир Зеленський

У анонсу йшлося про те, що український президент зустрінеться з головою Європейської ради Дональдом Туском і президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером. Передбачалося, що на зустрічах обговорюватимуться не тільки військове-політичні питання, але й економічні. Зокрема, програма макрофінансової допомоги ЄС для України.

Дональд Туск

Мінфін розраховує на це фінансування ще до виділення нашій країні кредитного траншу Міжнародного валютного фонду, який, як відомо, затримується до осені 2019 року, до формування нового складу уряду новообраною Верховною Радою.

Верховна Рада України

Можна припустити, що економічні питання будуть обговорюватися і на зустрічі Володимира Зеленського з Дональдом Трампом, коли б вона не відбулася. Мова і про військову допомогу з боку США, яка оцінюється в $350 млн, а також про надання гарантій.

Очікується, що Зеленський буде лобіювати відновлення надання кредитних гарантій з боку США. В останній раз вони надавалися на $2 млрд., і дозволили нашій країні скоротити вартість залучення позик до 2% річних.

Нагадаємо, юрист Михайло Шнайдер поділився думками щодо змін, які повинні плекати у собі українці після перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах, адже травматична епоха "по-новому" скінчилася, і на народ чекають зовсім інші реалії.

Володимир Зеленський

Як повідомляв Знай.uа у ЄС назвали головну відмінність Зеленського від Порошенка.

Знай.uа писав, команда Зеленського здобула перемогу на престижному конкурсі.