У Палаті представників Конгресу США представлено проект закону, який передбачає розширення оборонної допомоги і надання Україні статусу головного військово-політичного союзника США.

Політолог Антон Візковський прокоментував для ІНФОРМАТОРа зазначене рішення Конгресу США.

“Це дійсно важлива подія для національної безпеки та України в цілому. Оскільки Америка сприяє тому, щоб наша країна змогла утримувати небезпечного і потужного ворога – Росію. Будемо сподіватися, що Конгрес США прийме правильне рішення, оскільки ми чекали цілих 2 роки на розгляд питання про надання Україні статусу військово-політичного союзника США. Можемо згадати, що ще в 2017 році за ініціативою Олега Ляшка Верховна Рада України ухвалила Звернення до Конгресу США щодо безпекових гарантій. В цьому Зверненні передбачалось надання Україні статусу союзника США без перебування в НАТО”, – коментує Антон Візковський.

Олег Ляшко

Він додає, що Олег Ляшко продемонстрував чіткість, послідовність позицій та розуміння важливості міжнародних відносин між США та Україною.

Популярні новини зараз

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

Показати ще

“На той час він був єдиний, хто рішуче намагався закріпити своє стратегічне бачення відносин з США на законодавчому рівні. Також він був першим, хто заявив, що Україна має стати військово-політичним союзником США. І йому це вдалося. У Конгресі США почули Ляшка. Це підтверджує той факт, що боротьба за інтереси країни обов’язково закінчиться перемогою”, – говорит Візковський.