Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до двох указів своїх попередників.

Про це йдеться в повідомленні, яке з'явилося на сайті президента 31 травня.

Зокрема, Зеленський вніс зміни до указів від 2 квітня 2010 року № 504 та від 14 липня 2014 року № 592. Зміниться Положення про Адміністрацію Президента України. У пункті 7 постановляється замінити такий зміст: "перший помічник, помічники Президента України; радник Президента України - представник Президента України у Верховній Раді України; радники Президента України; прес-секретар Президента України; представники Президента України".

Володимир Зеленський

Як зазначається в указі, у зв'язку з цим абзаци восьмий і дев'ятий потрібно вважати відповідно абзацами одинадцятим і дванадцятим.

Крім того, згідно з документом, абзац перший пункту 8 потрібно викласти в наступній редакції: "Глава Адміністрації Президента України, його перший заступник і заступники, керівник апарату Адміністрації Президента України, перший помічник, помічники Президента України, радник Президента України - представник Президента України у Верховній Раді України, радники Президента України, прес-секретар Президента України, представники Президента України, уповноважені Президента України призначаються на посади і звільняються з посад Президентом України".

Популярні новини зараз

Польща вимагає дотиснути ухилянтів: мають поїхати додому

Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Крім того, статтю 2 Указу Президента України від 14 липня 2014 року № 592 "Питання Адміністрації Президента України" після абзацу "Керівник апарату Адміністрації Президента України" доповнити абзацами такого змісту: "перший помічник, помічники Президента України; радник Президента України - представник Президента України у Верховній Раді України"; після абзацу "прес-секретар Президента України" доповнити абзацом "представники Президента України".

Нагадаємо, що Володимир Зеленський узявся за Луценка: слуга народу розв'язав руки НАБУ, за Порошенка - був "параліч".

Як повідомляв Знай.uа, оскільки в Україні скоротилася кількість населення, було б доцільно переглянути й кількість народних депутатів, які засідають у Верховній Раді. З такою заявою виступив представник президента Володимира Зеленського у парламенті Руслан Стефанчук.

Також портал Знай.uа писав, у Гройсмана спробували вкрасти головну мрію Зеленського.