Крім того, що президент Володимир Зеленський підписав указ №303/2019 про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів, новий глава держави звернувся до спікера Верховної Ради Андрію Парубія з проханням про скликання позачергового засідання парламенту для внесення змін в закон про вибори народних депутатів.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

"Прошу голову Верховної Ради Андрія Парубія скликати завтра, 22 травня, позачергове засідання парламенту для внесення змін в закон про вибори народних депутатів і про публічні закупівлі, визначених під час зазначених консультацій", – йдеться у тексті документа.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій не на жарт розлютив українців поведінкою під час інавгурації президента Володимира Зеленського - після завершення промови гаранта Парубій зазначив, що це "було весело".

Варто нагадати, що політолог Юрій Романенко поділився враженнями від головної події року - інавгурації четвертого президента України Володимира Зеленського, яка відбулася у понеділок, 20 травня, у стінах Верховної Ради.

Також ми писали, що у день інавгурації президента України Володимира Зеленського 20 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман офіційно заявив, що йде у відставку. Про це стало відомо на екстреному брифінгу Кабінету міністрів.

"Я прийняв рішення подати у відставку відразу після проведення в середу чергового засідання уряду. За три роки роботи нашого уряду мені абсолютно не соромно", - сказав Гройсман.

Також він додав, що планує і далі працювати в парламенті.

Нагадаємо, що найближчим часом мають відбутися консультації президента України Володимира Зеленського з фракціями, будуть обговорювати питання щодо дострокового розпуску парламенту.

Як повідомляв портал Знай.uа, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраному президенту України Володимира Зеленського.

Також портал Знай.ua писав, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій не на жарт розлютив українців поведінкою під час інавгурації президента Володимира Зеленського - після завершення промови гаранта Парубій зазначив, що це "було весело".