Український президент-утікач визнаний винним у державній зраді. Однак екс-президенту Віктору Януковичу це не завадило звернутися до Окружного адмінсуду Києва з позовом. Він вимагає притягнення до дисциплінарної відповідальності свого державного адвоката Івана Ангеліна. Відтак судом вивчаються матеріали позову і вирішується питання про відкриття провадження у справі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Окружного адмінсуду.

"В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов Віктора Януковича до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, третя особа – Іван Ангелін. Позивач просить суд визнати протиправним рішення ВКДКА від 29 березня 2019 року, яким було скасовано рішення про притягнення адвоката Івана Ангеліна до дисциплінарної відповідальності, а саме – позбавлення його права на заняття адвокатською діяльністю з наступним виключенням з Єдиного реєстру адвокатів України", - сказано у повідомленні.

Очевидно, колишній президент чітко моніторить ситуацію в Україні і не забуває колишніх образ. Зокрема, наразі судом вивчаються матеріали позову та вирішується питання про відкриття провадження у справі.

У вересні 2018 року адвокат Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги міста Києва Іван Ангелін, призначений Януковичу у справі Майдану.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Кваліфікаційна дисциплінарна комісія адвокатури міста Києва позбавила його права займатися адвокатською діяльністю. Причиною називають, що Ангелін "замість захисту клієнта працював не на його боці і не в його інтересах, а сприяючи отриманню прокуратурою в найкоротші терміни рішення проти клієнта".

Нагадаємо, "Так ганебно, як цей - жоден президент не йшов", - Богуцька розповіла, як Порошенко поставив на собі жирну крапку.

Як повідомляв портал Знай.uа, у ГПУ заявили, що можуть силою привести Порошенка на допит.

Також Знай.uа писав, що Луценко пояснив, чому він не з'явився на допит.